вівторок, 2 квітня 2024 р.

Міжнародний Дня дитячої книги

 О часи, о звичаї!

Здається, разом зі спіральним шнуром від трубки стаціонарного телефону, паперовим книжкам обрізали пуповину.  Технології як почали розвиватися!  і ці зміни більше схожі на геометричні прогресії із семимильними кроками і стрімким дійством.

Але поруч із оцими новими тенденціями, трендами, культурними змінами і цінностями -  паперові книжки у школяриків 2 -Б класу усе - таки займають титуловане місце серед розваг на дозвіллі.



До міжнародного Дня дитячої книги дітки мали цікаву і нестандартну зустріч із пані Наталею, тіткою Яремка Матвія, сестрою Героя України посмертно - пана Володимира Яремка, - прекрасною вчителькою англійської мови у Скандинавській гімназії м.Києва, а на сьогодні - помічником вчителя у школі Великобританії. 


Шановна гостя читала дитячу паперову  книжку англійською мовою «Five minutes peace" - пʼять хвилин спокою. 

Історія про пані Лардж, щасливу маму трьох «янголят», які через свою всепоглинаючу дитячу любов та потребу мами не давали їй  можливості побути на самоті без галасу та ігор.

На сьогодні кожна мама прагне бути успішною жінкою, щасливою людиною та люблячою мамою. Проте часто ці речі дуже важко, а то й неможливо поєднати. Тема книжки показує нам пошук можливостей для виховання самостійних та не обділених материнською любовʼю дітей, які з розумінням ставилися б до того, що мама - це не лише людина, яка виконує усі дитячі примхи і потреби, а ще й людина, яка має власні бажання.

Школярикам вдалося провести паралелі та усвідомити власні помилки у стосунках з мамою, упізнати себе та задуматися над змінами у поведінці та звичках.

 Щиро дякуємо пані Наталії за ідеальну англійську, театралізований підхід до читання та таку складну тему простими і зрозумілими словами.

Немає коментарів:

Дописати коментар