понеділок, 20 лютого 2012 р.

Бережіть ніс!

Мабуть, усім відома казка про Піноккіо – дерев’яного хлопчика, у якого ріс ніс щоразу, як він говорив неправду. Ми, молоді батьки, вирішили використати цю історію в педагогічних цілях - переконали нашого маленького синочка у тому, що і в нього збільшується носик, як тільки-но він щось нафантазує. Не сильно, зразу й не помітиш, так на кілька міліметрів, але ж з часом... Синочок щиро повірив батькам.

Було дуже кумедно спостерігати, як дитина прикриває ніс кожного разу, як скаже неправду, а тоді відразу біжить до дзеркала перевіряти, чи все гаразд. Дуже надійний індикатор брехні.

От так здурили заради правди. Але...

Одного недільного дня уся сім’я пішла, як звичайно, до церкви на службу. Хлопчикові завжди подобалось слухати хорові співи, роздивлятись образи. Та в якийсь момент ми обоє звернули увагу, що дитина прискіпливо розглядає чоловіка, що стоїть трохи попереду. І розглядає доволі довго. Це помітив і цей чоловік, тоді почав поправляти краватку, витер вуса, а далі цілком зніяковів. Син не зводив з нього очей і дивився так суворо, трохи навіть осудливо. А тоді голосно і строго промовив: "Це ж треба так дурити!". Думаю, ви вже й самі здогадались чому.

Відтоді правду у нашій сім’ї дуже поважають. Та й носи бережемо.

Зі слів батьків.

1 коментар: