пʼятницю, 1 березня 2019 р.

Львівський трамвай

Зізнаюсь: ще в дитинстві часто задумувалась, а де ж ночують трамваї, де їх дім. Львівстке депо сприймалося, як абсолютно фантастичне, магічне місце, в якому велетні-машини, можливо, оживають. І розповідають трамвайчики один одному про щоденні пригоди на маршруті, про цікаві зустрічі, жартують про заклопотаних пасажирів, про автомобілі, що вічно кудись поспішають. Трамвай же поважний транспорт, статечний, як львів'янин. Неквапливо рухається по рейках прокладеним маршрутом, зрідка дзвіночком озивається. Без трамвая важко уявити Львів.  



Минуло багато років, і лише зараз моя мрія збулась.  І, як виявилось, це зовсім просто. Трамвайне депо, що на вул.Городоцькій люб'язно відкрило свої ворота перед учнями 1-Б класу ПШ 53. Екскурсія розпочалась вже на трамвайній зупинці на вул Замарстинівська. Новенький яскраво-зелений трамвай"Електрон" прибув за учнями і доправив їх у депо!. Начальник трамвайного депо пан Роман Василишин детально розповів діткам і батькам про особливості роботи депо, про нові, старі і дуже старі трамваї.  
Так-так, у Львові є такий ветеран -трамвай «Sanok SW-1» — найстарший діючий трамвай не лише Львова, але й України. Цей трамвай побудований у місті Саноці (Польща) на заводі «Sanowag». Конструкція трамвая розроблена на основі вагону «Graz» для потреб Кракова у 1901 році. Звичайно, цей експонат викликав в учнів захоплення. Не менше сподобались дітям і трамвай середини 20 століття, і трамваї -іноземці, що примандрували з Німеччини і, звичайно ж, новенькі львівські "Електрони", бо ж всі львів'яни, як відомо, патріоти.
Пан Роман розповів про особливості роботи працівників депо, про ремонти трамваїв, про проблеми, з якими стикаються водії трамваїв. А ще йому довелось відповісти на безліч дитячих запитань, а деякі з них, повірте, були доволі несподіваними. Львівське депо працює, як добре налагоджений організм: злагоджено, професійно, відповідально. І безперечно, працюють тут ті, які люблять свою справу. 
Думаю, сподобалась екскурсія усім, і запам'яталась назавжди, бо ж не кожного дня доводиться потрапити у місце, де ночують львівські трамваї. Скористайтесь і ви. Вас радо тут зустрінуть!

Немає коментарів:

Дописати коментар