четвер, 21 лютого 2019 р.

ЩОБ ЗДОРОВ’Я МАТИ, ПОТРІБНО ВІТАМІНИ ВЖИВАТИ

У 1-Б класі відбулася зустріч з кандидатом медичних наук, асистентом кафедри сімейної медицини ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького п. Оленою Скляровою, яка цікаво та доступно розповіла школярам, що для нормального розвитку та зростання людині необхідні різноманітні вітаміни. Людина, котра одержує з їжею достатню кількість вітамінів, рідше хворіє, має здорові зуби, волосся, шкіру.  Що означає слово «вітаміни»? Це слово походить від латинського слова «віта» - життя. Назва ця невипадкова. Якщо вітамінів не вистачає, людина важко хворіє.

Від того , яку їжу вживають школярі , залежить їхнє здоров’я. Отже , щоб бути здоровими, потрібно правильно харчуватися.
Вітамін А - сприяє росту, допомагає нормальному зору. Його багато в моркві, маслі, сирі, яйцях, помідорах, зеленій цибулі, гарбузі.

Вітамін В – дуже потрібний для розумової і фізичної праці. Міститься у вівсяній та гречаній крупах, у горосі, квасолі, м’ясі.

Вітамін С – запобігає простуді, сприяє росту. Багаті вітаміном капуста, картопля, помідори, цибуля, часник, лимони, чорна смородина.

Вітамін Д – зміцнює кістки. Живе в молоці, маслі, сирі, рибі.

Зустріч була цікавою і пізнавальною. Дякуємо.



Немає коментарів:

Дописати коментар